+++++++++++++++++++++++++++++++++++

OBS! Vi har fått ny nettside: http://slowfoodbergen.no/

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Velkommen til Slow Food Bergen. Vi er ca 40 medlemmer i vårt lokallag.
Vi har månedlige medlemsmøter på ulike steder med ulike tema.

På ekstrordinært møte i Slow Food Bergen og Slow Food Youth Network Bergen 7. juni 2016 ble bestemt at begge organisasjoner skal legges sammen. Det ble valgt nytt styre.

Styret består av:

Anica Jasmin Samleit, Leder
Thor Øivind Jensen, Nestleder
Johannes Kaasa Andersen, Sekretær
Mari Helene Kårstad, Kasserer
Tracy Duong, Arrangementansvarlig
Paul J. Manger, Skreiansvarlig

Bodil Myklestad, Cathrine Hopstock (vara)

Valgkomiteen: Terje Inderhaug (leder), Gunnar Nagell Dahl, Knut Risnes

Nye bilder

Velkommen til AE symposium på Bryggen,

Welcome to Bergen,

BRB og Academia Europea Bergen Hub, med støtte frå Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune, arrangerer et meget interessant internasjonalt symposium under Hansedagene, – tilrettelagt for alle som er interesserte i tørrfisken sin matkultur og historie.

Mortars & Pestles Culture of Peoples.

Fra Pesto conferansen

Dear friends and speakers at the conference "Mortars & Pestles Culture of Peoples.

«Bergen som gastronomisk kulturby – Er det mulig ! ? !»

Slow Food Bergen arrangerer åpent debattmøte:

Årsmøte i Slow Food Bergen 2016

ÅRSMØTE I SLOW FOOD BERGEN 2016

Tirsdag 12. april kl 18:00

Norgesmesterskap i Pesto

Send din påmelding som deltaker til anica@sfyn.no.

JULEHELSING FRÅ STYRET I BERGEN SLOW FOOD

JULEHELSING FRÅ STYRET TIL MEDLEMAR OG ANDRE SOM ER GLAD I BERGEN SLOW FOOD

BERGEN 16. DESEMBER 2015

Time to Celebrate Terra Madre Day

The Terra Madre network is made up of farmers, fishers, food producers and cooks who with their vision and knowledge work to promote a new kind of gastronomy, founded on biodiversity protection, environmental conservation and respect for local cultures and traditions. The network, spread across 150 countries, tackles a wide range of problems, proposing effective solutions that are based on local places, landscapes and the preservation of plant varieties, animal breeds and the local culinary cultures that over time have allowed natural resources to be maintained without being spoiled.

As well as fieldwork and finding solutions for challenges, the Terra Madre network also represents union, conviviality and enjoying together the fruits of the land. Terra Madre Day offers a chance to celebrate together, all around the world. Held every year on December 10, the event serves as an important opportunity to pay tribute to local food and highlight the issues that are most meaningful to Slow Food, like forgotten foods and foods at risk of extinction, sustainability and authenticity in food production and attention towards the consumption of meat, energy and resources in general.

Slow Food Bergen med egen stand på Matfest 2015

Hva skjer? Bergen Matfest

Terra Madre Hardanger

Slow Food Hardanger organiserer Terra Madre i Hardanger 29.-28. juni 2015.

“Terra Madre Hardanger skal vera ein møteplass og eit utstillingsvindauge der ein set fokus på matidentitet i eigen region.”

Ostegåarden på Krokeide, onsdag 27. mai kl. 17:00

Minner om tur til Ostegården på Krokeide på onsdag, 27. mai.

Tur til Ostegården i Fana

Slowfood Bergen Inviterer til en kveldssamling på Ostegården.

*

Skreien har kome til Værøy og i neste veke får vi den til Bergen!

Som i 2014 vil Slow Food Bergen i år òg sørge for kvalitetsskrei til medlemmane sine. Slik det ser ut no kjem fisken til Bergen mandag 9. mars med Hurtigruta.

Skreifangst til Bergen

Godt nytt år til alle!

Vi starter året med å gi våre medlemmer et tilbud om kjøp av fersk skrei fra Lofoten!

Terra Madre Day 10. desember

Slow Food Bergen markerer organisasjonens internasjonale dag med arrangement på Hanne på Høyden.

Terra Madre («Moder Jord») Day er et arrangement i regi av den verdensomspennende organisasjonen Slow Food, som arbeider under mottoet «God, ren og rettferdig mat». Den rike arven av matmangfold fra hele verden blir markert i møter og samlinger med debatter og foredrag, som inneholder alt fra gardsbesøk til filmer og ikke minst gode måltider.

Velkommen til Terra Madre dagen!

10 Desember 2014 kl 19:00*

Tur til Salone del Gusto 2014

Tur til Salone del Gusto 2014

MATKONFERANSEN I EIDFJORD

Fredag 17. okt

UNESCO sette Bergen og Hordaland på kartet

– Eg kan ikkje tenke meg ein betre stad å jobbe for styrka natur- og kulturarv i berekraftig utvikling enn Bergen og regionen.

Det er ei stor ære å vere her, seier generaldirektør Irina Bokova i UNESCO. Universitetet og Hordaland fylkeskommune var vertskap for den første, internasjonale UNESCO-konferansen som ser kulturarven i samanheng.

Salone del Gusto 2014

Salone del Gusto betyr på norsk «Smakssalongen» og er en biennal begivenhet som i år vil holdes i Torino Lingotto fra 23.til 27. oktober. *

Terra Madre som i tidligere år har vært et seperat event med fokus på bønder og fiskere fra u-land er nå blitt slått sammen med Salone del Gusto som har mer generell fokus på produkter av høy kvalitet, genuinitet og som er tett knyttet til tradisjoner, kultur og terroir.

Korleis utvikle lokalmat i Bergen og Hordaland?

.

Ny portal for lokalmatprodusentar.

Over 70 utstillarar, har nytta seg av denne løysinga, tilbakemeldingane er gode frå deltakarar og andre som nyttar seg av sidene.

Matfestivalen i Bergen vil vidareføre dette i ein portal for lokalmat på vestlandet www.matfravest.no.

Med geiter og gamle segner på Anestølen i Sogndalsdalen

På Anestølen i Sogndal satsar unge geitebønder på å kombinere moderne stølsdrift med gamle ystetradisjonar. Fleire hundre geiter, og nokre sauer, ligg kring stølshusa og drøvtygg. Det nærmar seg mjølketid og geitene har trekt inn til fjøsa i stølsgrenda øvst i Sogndalsdalen i Indre Sogn. Her satsar neste generasjon bønder framleis på stølsdrift.

Norsk Matglede Geilo 2012 og Studietur til Nice

2 nye arrangementer er lagt til:

Fredag 5. oktober

Slow Food Bergen

Følges av 20 medlemmer.

Slow Food Bergen vil fremme stedsegen mat og matkultur. Slow Food Bergen arbeider for å dyrke de enkle gledene ved god mat i godt selskap og koble matgleden med en forpliktelse overfor dyr, natur og mennesker.

RELEVANT INFORMASJON OM SLOW FOOD:

SLOW FOOD presentasjon – 30 siders PDF som gir deg en oversikt over hva Slow Food er og bevegelsens ulike aktivivteter.

NYHETSBREV – Det internasjonale nyhetsbrevet Slow Food Time har informasjon om Terra Madre og Slow Food.

SLOW FOOD COMPANION – er et magasin som blir sendt alle nye medlemmer og inneholder nyttig informasjon om Slow Food.

SLOW FOOD ALMANAC – En 256 siders almanac, utgitt på åtte språk og sendt til alle medlemmer av den internasjonale bevegelsen. “Nettverk, biologisk mangfold, lokal økonomi, glede og tradisjon” er de fem temaene i denne utgaven.
Les og last ned Slow Food Alamanc

PRESSEKLIPP – Presseklipp fra weben i Norge eller utlandet. Klippene kan være: Noe av generell interesse, Slow Food omtale i media, om god ren og rettferdig mat og reaksjoner på standardisert mat og matproduksjon. Vi tar gjerne imot dine tips til linker. Send dem til redaksjonen på mailadresse Vi tar gjerne imot dine tips til linker. Send dem til redaksjonen på mailadresse. presseklipp@slowfood.no

SLOW FOOD LOGO. – Det er flere retningslinjer for bruk av Slow Food sin logo. Les mer på det på de internasjonale sidene. Om du skal bruke logoen til trykk eller web kan du laste ned ulike filformater.

BLI MEDLEM AV SLOW FOOD
– Ungdom under 30 år betaler kun 200 kr i året.Meld deg inn i dag og du bidrar til å ta vare på mat, miljø og mennesker.
LES MER OM MEDLEMSKAP

NORSKE PRESIDIER: Last ned i PDF:
Presidieprodukt: Villsau
Presidieprodukt: Røykesild
Presidieprodukt: Tørrfisk
Presidieprodukt: Geitost
Presidieprodukt: Klippfisk
Presidieprodukt: Pultost

TERRA MADRE 2008
Terra Madre
Deltagere Terra Madre 2008
Norske deltagereInformasjon til pressen

LINKER
Slow Food internasjonalt
Slow Food Italia
Slow Food USA
Salone del Gusto
Terra Madre
Norsk Gardsost
Norsk bygdeturisme og gardsmat
Ganefart
Bondens Marked

SLOW FOODORIGO:
Hittil er 9 av 14 norske lokallag å finne på origo med egne soner:

Slow Food Agder
Slow Food Bergen
Arktisk Slow Food
Slow Food Innlandet
Slow Food Lofoten
Slow Food Oslo
Slow Food Røros
Slow Food Sunnmøre
Slow Food Telemark

SLOW FOOD I NORGE styres av lokallagene. Det å kunne spise god mat gjerne sammen med andre mener Slow Food er en menneskerett. Slow Foods medlemmer deler matgleden med et bevisst ansvar for miljø og mennesker.

KONTAKT SLOW FOOD INTERNASJONALT:
Veronica Veneziano Mer om sonen

Origo Slow Food Bergen er en sone på Origo. Les mer

Velkommen til Slow Food Bergen!

Annonse